Cum va fi vremea de Revelion ?

În prima parte a zilei de vineri va ploua slab în vestul și nord-vestul țării, iar ulterior mai ales în nord și, pe spații mai restrânse, în centru și nord-est.

În Crișana și Maramureș, cantitățile de apă vor depăși 5 – 10 l/mp, iar în zonele de munte și în apropierea acestora, 15 – 25 de l/mp. Deși în general vor predomina ploile, în zonele înalte de munte vor fi și unele ninsori, iar local se va depune un strat nou de zăpadă.

De aceea, temperaturile vor rămâne mai coborâte în regiunile nord-vestice, unde maximele nu vor depăși 6 – 9 grade. În schimb, în Banat, Dobrogea, estul Munteniei și în nordul și centrul Moldovei, vremea va fi caldă, iar la prânz se vor înregistra între 10 și 14 grade.

În ajunul Anului Nou, ploile se vor retrage, dar dimineața ne putem aștepta la îngheț și ceață în zonele de vale din sudul și estul țării.

Cu toate acestea, la prânz temperaturile vor depăși 9 – 10 grade în cea mai mare parte a țării, iar pe alocuri chiar 13 – 14 grade.

Seara, cerul va fi predominant senin în regiunile estice și sudice, și mai mult noros în centru și nord. De asemenea, temperaturile vor fi destul de ridicate, în special în zonele deluroase și submontane, unde vor fi între 5 și 9 grade.

Din păcate, vor fi și zone în care se va forma ceață. Deși nu poate fi realizată o prognoză exactă în acest moment, fiind un fenomen local, aceste areale par a fi restrânse la unele văi din Oltenia și sud-estul Moldovei, dar și la depresiunile din estul Transilvaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.