Două noi trasee turistice amenajate de salvamontiștii sătmăreni

Consiliul Județean Satu Mare continuă valorificarea frumusețea munților noștri și extinde rețeaua de trasee turistice montane cu două noi trasee amenajate de Salvamont Satu Mare:
Traseul Certeze – Borcutul Tâlharilor – Vârful Buian, are un grad de dificulate mediu, este marcat cu Punct Albastru și poate fi parcurs în 4 ore. Montaniarzii se pot aventura pe acest traseu în tot timpul anului având echipament de drumeție de complexitate medie.
Traseul Horăiț – Belvedere Măgura este un traseu de legătură, amenajat cu cabluri, fiind marcat cu Cruce Roșie. Este un traseu panoramic, cu grad mediu de dificultate care necesită echipament de drumeție special și complex ( kit via ferrata), putând fi parcurs în aproximativ 20 de minute. Traseul fiind unul tehnic, care implică cățărarea pe stâncă, nu este recomandat pe vreme umedă, în special în sezonul de iarnă!
Cele două noi trasee au obținut de curând certficate de omologare din partea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Până în prezent, Consiliul Județean Satu Mare are 16 trasee turistice montane omologate. Datorită afluxului tot mai mare de turiști, avem în pregătire alte 5 trasee turistice montane care sunt propuse spre omologare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.