Reactia DGASPC, in cazul fetitei de 11 ani, abuzata de un educator

Protectia Copilului Satu Mare reactioneaza in cazul fetitei de 11 ani abuzata sexual de un educator, la centrul de plasament de la Halmeu.

Despre acest caz, Satmareanul a publicat un articol la urmatorul link: https://www.satmareanul.net/2022/04/19/fetita-de-11-ani-abuzata-de-un-educator-barbatul-trimis-in-judecata/

Iata mesajul Directiei pentru Protectia Copilului Satu Mare:

DGASPC Satu Mare ca instituție de specialitate a fost cea care a sesizat Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Serviciului Investigații Criminale această faptă a unui fost educator. Astfel, pe parcursul consilierii psihologice realizată în acest dosar față de alt suspect, imediat ce a intrat în posesia unor probe ce indicau un abuz a solicitat imperios extinderea cercetării și asupra fostului educator. Prin Ordonanta din 28.11.2019 s-a dispus extinerea urmăririi penale și asupra fostului educator.

DGASPC Satu Mare a colaborat si conlucrat cu IPJ Satu Mare pentru solutionarea dosarului, toate rapoartele inaintate politiei in dosar indicand clar existența unui abuz. Durata cercetării și încadrarea faptei cad în sarcina instituțiilor competente – Poliție, Parchet.

Asiguram opinia publică ca DGASPC Satu Mare are toleranță 0 față de abuzuri asupra copilului indiferent de formă și mediul în care se produc inclusiv în instituțiile din subordine depunand în continuare toate diligențele necesare soluționării cauzei penale, urmând ca la finalizarea dosarului penal să ia măsurile administrative cu respectarea prevederilor legale în vigoare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.