Fetița de 11 ani, abuzata de un educator. Bărbatul, trimis în judecata

O fetiţă instituţionalizată a fost abuzată, de la 11 ani, de un educator, de la un centrul din Halmeu, scriu jurnalistii de la www.libertatea.ro

Barbatul a demisionat, dar abuzul a continuat până când fata a ajuns la spital, unde a mărturisit agresiunea sexuală. Abuzatorul a fost trimis în judecată.

Fetița în cauza avea 9 ani, când statul a luat-o de acasă şi a internat-o într-un centru de plasament. Minora a ajuns în Halmeu, într-un centru de plasament unde trăiau 40 de copii. În vara anului 2016, aici s-a angajat, ca educator, Adrian V. Acesta avea 28 de ani, o soţie şi un copil.

La 11 ani, Iulia devenise „protejata” educatorului, fără ca ea măcar să poată bănui scopul ascuns al favorurilor lui. „Impresia ei”, notează procurorii în rechizitoriu, „era că ea a fost cuminte și a ascultat, astfel că i-a devenit dragă lui Adrian V., care s-a apropiat de ea și îi dădea sfaturi, despre cum să se comporte în viaţă.

Conform documentelor din dosarul penal, conducerea centrului ar fi aflat despre ce i se întâmplă fetei abia în 2018, când pe telefonul fetiţei de 13 ani a fost găsită o conversație în care, potrivit rechizitoriului, „inculpatul V. Adrian i-a spus că este frumoasă și că se bucură că o are, ea răspunzându-i că îl iubește”.

Directoarea a vorbit atunci cu minora, care i-a mărturisit că ea îl consideră pe educator „ca pe un tată”. Adrian V. a negat că ar fi avut vreun comportament nepotrivit, dar „pe fondul discuțiilor contradictorii cu conducerea şi a suspiciunilor care existau deja în cadrul centrului de plasament”, notează procurorii, pe 13 septembrie 2018 educatorul şi-a dat demisia. Odată cu plecarea lui, cazul a fost trecut sub tăcere. Nimeni din centru nu a mers la poliţie, pentru a sesiza faptele. Iar abuzul a continuat.

Fata a spus, conform datelor din dosarul penal, că ar fi întreţinut un singur raport sexual cu Adrian V.. A fost în 22 octombrie 2019, când ea avea 14 ani. Educatorul a negat iniţial totul, dar apoi, după ce a picat testul poligraf, bărbatul a recunoscut că ar fi întreţinut un raport sexual cu fetiţa, în 2019.

Cercetat în stare de libertate, Adrian V. a fost trimis în judecată în februarie 2022, după doi ani şi jumătate de anchetă. Nu a fost acuzat de viol, ci de act sexual cu un minor, pentru că raportul de evaluare a fetiţei, întocmit de DGASPC Satu Mare abia în decembrie 2021, concluziona că „nu au fost identificate strategii directe de constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima consimţământul”.

Sursa: www.libertatea.ro

Un Comentariu la "Fetița de 11 ani, abuzata de un educator. Bărbatul, trimis în judecata"

  1. Pingback: Reactia DGASPC, in cazul fetitei de 11 ani abuzata de un educator » Stiri din Satu Mare – Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.