MApN a început recrutarea rezerviștilor voluntari

Procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României continuă în 2018 cu selecţionarea a peste 3400 de militari, dintre care aproximativ 380 de ofiţeri, aproximativ 140 de maiştrii militari, aproximativ 680 de subofiţeri şi peste 2200 de soldaţi-gradaţi rezervişti voluntari.

Rezerviştii voluntari sunt cetăţeni români, bărbaţi şi femei, cu domiciliul în România, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 270/2015 privind Satutul rezerviştilor voluntari şi Normelor metodologice de aplicare ale acesteia şi au încheiat contractul cu instituţia militară.

Rezerviştii voluntari reprezintă personalul selecţionat pe bază de voluntariat care consimte, pe bază de contract individual pe durată determinată, să încadreze funcţii în statele de organizare ale structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Perioada de recrutare a candidaţilor se desfăşoară până în data de 08.06.2018.

Cetăţenii cu domiciliul în judeţul Satu Mare, bărbaţi/femei, care doresc să obţină calitatea de rezervist voluntar în Ministerul Apărării Naţionale, trebuie să se prezente la sediul Centrului Militar Judeţean Satu Mare situat în localitatea Satu Mare, strada Petöfi Sandor, nr. 47. Aici candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de orientare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unităţile militare şi specialităţile pentru care sunt disponibile posturile de rezervist voluntar, unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie şi unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire individuală.

Programul de lucru cu publicul al Centrului Militar Judeţean Satu Mare este în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30 – 18.30. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0261/717123 sau 0261/716513 int. 129,130.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.