Liceu din Satu Mare, implicat într-un proiect european (Foto)

În cadrul Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” se desfășoară proiectul Erasmus + „For Equal Chances”, care se derulează de-a lungul a doi ani, 2017-2019 și la activitățile căruia participă elevi și profesori din patru școli europene: Estonia, România și două școli din Italia.

Temele de lucru ale proiectului sunt legate de discriminare rasială, de vârstă, dizabilități, minorități, etc. Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este să dezvolte competențe legate de implicarea socială, precum și utilizarea tehnologiilor moderne de comunicare.

Prima intalnire din cadrul proiectului a avut loc in noiembrie 2017 in Patti Sicilia, cand elevii si profesorii au lucrat pe tema discriminarii migratiei si a refugiatilor din tarile europene. Cea de a doua intalnire in cadrul proiectului a avut loc aprilie 2018, cand un grup de cadre didactice si elevi a participat la activitatile proiectului ce s-au desfasurat in orasul Loksa, Estonia. Elevii participanti la intalnirea de proiect au fost: Maxim Daiana, Pargea Larisa, Nagy Szintia, Naghi Rases, Muchi Diana. Elevii au fost pregati si insotiti de profesorii: Moise Rodica, Reiz Maria si Szekely Bogdan. Elevii si cadrele didactice din tarile participante au pregatit lectii si activitati interactive despre egalitatea de sanse privind varsta, sexul, religia, etc.

Organizatorii au mai pregatit si excursii in capitala Estoniei, Tallinn, elevii participand cu placere si entuziasm la activitatile proiectului. Limba de comunicare a fost limba engleza, dar au invatat si cuvinte si expresii in limbile tarilor participante, atunci cand au participat la prezentarile tarilor din proiect Elevii au fost gazduiti in familii, avand posibilitatea sa cunoasca nemijlocit realitatile, obiceiurile si traditiile culturii estoniene.

Urmatoarea intalnire de proiect se va desfasura in Romania in luna octombrie 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.