Alertă maximă în urma deceselor din cauza gripei. Ce măsuri a luat Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăţii a transmis o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă. Intervențiaa ministerului vine după ce alte cinci persoane au murit în urma gripei, printre care și o femeie de 57 din Satu Mare.

Potrivit măsurilor transmise de minister, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie. Totodată, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor.

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.

Ministerul Sănătății avertizează că, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

În ultimele zile au fost confirmate alte cinci decese survenite în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal. Este vorba despre cinci femei cu vârste cuprinse între 54 şi 78 de ani, două dintre acestea fiind din judeţul Suceava, alte două din Caraş-Severin, iar a cincea victimă din Satu Mare.

Toate cele cinci persoane erau nevaccinate.

Astfel, numărul total de decese de la debutul sezonului 2017-2018 a ajuns astfel la 45.

Mai multe detalii despre cazul sătmărencei decedată citiți aici:

https://www.satmareanul.net/2018/02/21/tragedie-o-satmareanca-a-murit-din-cauza-gripei/

https://www.satmareanul.net/2018/02/21/femeia-care-a-murit-de-gripa-suferea-si-de-alte-boli-o-alta-pacienta-in-stare-critica/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.