Femeia care a murit de gripă, suferea și de alte boli. O altă pacientă, în stare critică

Femeia de 57 de ani care a murit la Spitalul Județean Satu Mare din cauza complicațiilor survenite în urma gripei a fost diagnosticată cu mai multe boli, fiind internată în data de 13 februarie pe Secția de Terapie Intensivă.

Prezența virusului gripal de tip B a fost confirmată de Institutul Cantacuzino din Capitală. O altă pacientă, 44 de ani, se află în stare gravă din cauza complicațiilor survenite în urma gripei.

Persoana în cauză, femeie în vârstă de 57 de ani, nevaccinată antigripal, a fost internată în Spitalul Județean de Urgență, secția Terapie Intensivă, în data de 13 februarie fiind diagnosticată cu bronhopneumonie, obezitate morbidă, hiperglicemie (500 mg/dl), insuficiență cardio respiratorie acută.

Existînd suspiciunea prezenței virusului gripal, imediat după prezentare în UPU, s-au recoltat pacientei probe specifice care au fost trimise la Institutul Canatcuzino pentru confirmarea sau infirmarea prezenței acestui virus. În data de 16 februarie Institutul Cantacuzino a confirmat prezenta în secreții a virusului gripal de tip B.

Datorită comorbidităților, a complicațiilor survenite pe parcurs, în data de 20 februarie, în jurul orei 07.00 a survenit decesul pacientei.

Tot datorită complicațiilor survenite în urma gripei, în cadrul secției Terapie Intensivă se mai află internată, în stare gravă, dar stabilă, o pacientă o în vârstă de 44 de ani.

În momentul de față, în cadrul secției de Boli Infecțioase se află mai mulți pacienți internați, copii și adulți, cu suspiciunea prezenței virusului gripal.
Tuturor acestor pacienți li s-au recoltat probe biologice pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino din București.

Având în vedere că este primul caz soldat cu deces în județul Satu Mare, caz în care a fost identificat virusul gripal de tip B, conducerea SJU Satu Mare face încă un apel către aparținătorii pacienților internați în cadrul SJU Satu Mare de a respecta restricțiile stabilite și comunicate prin mass-media privind programul de vizită al pacienților.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.