Sătmărenii cer să se facă dreptate în cazul bebelușului mort la spital: „Până când mai răbdăm ?”

Cazul Denisei Nicoleta, bebelușul de doar 1 an și două luni, care a murit la sfârșitul lunii trecute la Spitalul Județean Satu Mare a bulversat un oraș întreg (și nu numai).

Copila a ajuns la Urgențe în stare gravă, după care a fost internată pe Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Satu Mare, unde a decedat.

Unii acuză un caz de malpraxis (https://www.satmareanul.net/2017/06/02/un-bebelus-a-murit-in-mainile-medicilor-acuzatii-grave/), iar alții spun că s-a ajuns în această situație din cauză că fetița a fost negljată de către familia sa (https://www.satmareanul.net/2017/06/03/ancheta-in-cazul-bebelusului-mort-la-spitalul-judetean-ce-spune-directorul-de-la-protectia-copilului/).

Oricare ar fi adevărul, cert este faptul că un copil a decedat, iar cazul necesită o anchetă amănunțită.

Cazul a intrat și în atenția procurorilor care așteaptă rezultatele necropsiei pentru a se putea pronunța în acest caz.

Cititorii Ziarului Sătmăreanul se arată indignați cu privire la acest caz dar și referitor la situația de la Urgențe, unde, spun aceștia, pacienții trebuie să aștepte cu orele pentru a fi consultați.

„Dacă te duci la Urgențe la Satu Mare, poți să mori acolo … În cel mai fericit caz te consultă după 5 ore”, spune sătmăreanca Delia Costin.

„De câte nenorociri mai e nevoie să se ia o dată măsuri ca lumea și la sistemul primiri urgențe?”, scrie Bia Pop.

„Incompetența ucide până când mai răbdăm ? Și acest caz va fi mușamalizat. Rușine”, este de părere Thuri Zsolt.

„Trist,deci până la urmă bebelușul e vinovat că nu le-a cerut medicilor să îi depisteze boala. Dacă te duci la spital ar fi tare bine să îți găsești tu diagnosticul să știe medicii pentru ce să te trateze”, ne scrie pe pagina de facebook al Ziarului Sătmăreanul, Mihaela Grigore.

„Nici nu pot citi astfel de știri! Numai mă enervez și mă întristez în același timp. Se aruncă vorbe în stânga și în dreapta până uită lumea de această știre și până la urmă cazul rămâne nerezolvat, fără măsuri luate!”, este de părere Bia Pop.

„Trist! !! Da e ușor să se dea vina pe alții care oricum nu pot fi judecați. A fost menționat că asistenta s-a comportat bine, nici nu s-a pus problema că ar fi greșit ea, era vorba că au greșit cei de la spital, vrem să știm adevărul, deoarece lucrurile nu funcționează cum ar trebui la un spital sau urgență. Ce fel de urgență este unde trebuie să stai ore în șir? !”, ne scrie Julianna Csik.

„Din păcate avem prioritate, datorită faptului că se așteaptă cu orele, pe lumea cealaltă … Trist, deoarece singurul care poată să ne trieze e Dumnezeu și nu …”, este mesajul psotat de Alexandrina Mihuț.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.