Un bebeluș a murit în mâinile medicilor de la Satu Mare. Acuzații grave

Se pare că lanțul nenorocirilor de la Spitalul Județean Satu Mare nu se mai termină. Un copilaș de doar un an și două luni, Denisa Nicoleta, a murit zilele trecute la Spitalul Județean Satu Mare. Persoanele apropiate acuză medicul de serviciu de la Secția de Pediatrie că i-ar fi administrat fetiței o supradoză de Diazepam intramuscular, iar copila a intrat în stop cardio-respirator, fără șanse de a mai putea fi readusă la viață. 

Micuța provenea dintr-o familie foarte săracă, trăind împreună cu aceasta în condiții mizere. În cele din urmă, fetița a ajuns în grija unui asistent maternal, însă copila nu avea nici un document, și nu a fost consultată niciodată de către un medic. Astfel, nimeni nu știa de boala de care a suferit Denisa.

Tragedia a avut loc în ziua de 26 mai, când fetița a făcut o criză de epilepsie. Speriată, asistenta maternală a sunat după ambulanță, iar micuța a fost transportată la Urgențele Spitalului Județean.

„La Urgență, știind că este un copil care a fost adus în urma unei crize epileptice, l-au ținut vreo 5-6 ore acolo, investigații, analizele de sânge au venit în vreo 4-5 ore, poate nu considerau că e urgență. Nu s-au repetat crizele cât a stat în Urgență, dar totuși s-au gândit să o interneze. Pe Secția de Pediatrie, zic eu, din punct de vedere al unuia care n-a studiat Neurologie sau Neuro-Pediatrie, a intrat în status epilepticus. Medicul de servici (nu știu dacă era Pediatru, Neurolog, medic de familie) i-a administrat de două ori câte 5 ml de Diazepam intramuscular (în ghidurile de Neurologie zice că se administrează 0,3-0,5 ml /kgcorp intravenos lent sau intrarectal pentru a preveni riscul de apnee, hipotensiune arterială) … fetița având doar 8 kg, puteți să faceți un calcul simplu și veți constata că a primit o doză cam mare. Normal că a făcut stop cardio-respirator, fără nici o șansă de a mai fi salvată. Asta putea să se întâmple oricărui copil care ajungea în situația asta pe mâna acelui medic. Da e trist, în România se moare de epilepsie în mâinile medicilor sau de mâinile medicilor … sau alții rămân cu epilepsie pentru o viață întreagă, încă de la naștere, tot din cauza unor medici …
Sper ca cineva se va sesiza și va face lumină în acest caz, deși slabe șanse”, descrie o sătmăreancă drama copilașului.

Vom reveni și cu alte detalii cu privire la acest caz.

3 Comentarii la "Un bebeluș a murit în mâinile medicilor de la Satu Mare. Acuzații grave"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.