Anchetă în cazul bebelușului mort la Spitalul Județean ! Ce spune directorul de la Protecția Copilului

Cazul micuței Denisa Nicoleta este anchetat de Poliție și Procuratură, spune directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, Mariana Dragoș. Copilul a fost scos din familie, din cauza situației precare a aceste, la începutul acestui an. Micuța a fost neglijată complet de către familia sa.

Șefa DGASPC Satu Mare spune că în acest caz nu poate fi vorba despre un malpraxis, mai degrabă trebuie luat în calcul faptul că fetița a fost complet neglijată de familie. Mariana Dragoș a subliniat și faptul că familia s-a opus ca fetița să fie dată în îngrijirea unui asistent maternal, și a trebuit să se recurgă la o hotărâre judecătorească, pentru ca micuța să poată fi scoasă din familia sa.

„Deocamdată ce este sigur este că acest copil nu a fost diagnosticat niciodată cu epilepsie a fost o asociere între manifestarea copilului când a fost dus la spital că și-a dat ochii peste cap. Copilul a suferit răceli multiple netratate și ajungem des cu mama la spital, așa s-a ajuns să îl scoatem cu ordonanță președențială din familie! Deocamdată, organele competente – Poliție, Procuratură cercetează cazul și se vor stabile exact pe bază de documente cauza decesului nu pe presupuneri. În timpul cât a fost îngrijit la asistentul maternal, copilul nu a avut probleme de sănătate conform investigațiilor noastre inițiale. Cu alte cuvinte asistentul maternal și-a făcut datoria și nu se pune problema unei anchete a noastre”, a declarat pentru Sătmăreanul, Mariana Dragoș.

Mai mult decât atât, medicii au diagnosticat și semnele unei meningite în cazul bebelușului.

„În astfel de cazuri, suntem sesizați imediat, iar colegi de-ai noștri se deplasează la spital. În astfel de situații, înainte de a ne pronunța, trebuie să așteptăm rezultatele necropsiei. Însă, procedura legală presupune anunțarea Poliției și Parchetului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Răduci Silaghi.

Mai multe detalii despre acest caz citiți aici:
https://www.satmareanul.net/2017/06/02/un-bebelus-a-murit-in-mainile-medicilor-acuzatii-grave/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.