Sătmăreanca acuzată de terorism, Diana Medan, descoperită în Austria

Diana Medan

Sătmăreanca Diana Medan (Kauther), expulzată în vara acestui an din Italia, pe motiv că ar fi sprijinit activitatea teroriștilor de la ISIS, locuiește în prezent, împreună cu soțul și cei doi copii, în Austria, la Innsbruck. Femeia a fost expulzată din peninsulă după ce anchetatorii au constatat că aceasta distribuia mesaje propagandiste pe rețelele de socializare.

Diana Medan trăia împreună cu soțul ei, originar din Tunisia și cei doi copii în localitatea Klobenstein am Ritten din Tirolul de Sud. În luna august al acestui an, la întoarcerea din concediul din Tunisia, Diana Medan (Kauther) a fost așteptată de carabinieri în portul din Genova, polițiștii spunându-i româncei că este expulzată din țară.
Polițiștii și Ministerul de Interne din Italia au spus la vremea respectivă că au ajuns la concluzia că femeia este o jihadistă și că reprezintă o amenințare pentru siguranța națională.

Femeia nu a petrecut prea mult timp în România, după câteva zile a ajuns în Tirolul de Nord, în aproprierea orașului Innsbruck.

Jurnaliștii au dat de urmele Dianei Medan la începutul acestei luni, subiectul ajungând pe primele pagini ale publicațiilor „Tiroler Tageszeitung” și www.unsertirol.com. „Incredibil! jihadista din Klobenstein a ajuns să stea complet legal în Innsbruck?”, „Persona non-grata în Tirolul de Sud, dar tolerată în Tirolul de Nord?”, sunt doar câteva dintre reacțiile jurnaliștilor de la cele două publicații amintite mai sus.

„Doamna ne este cunoscută și o avem sub stricta supraveghere”, spune purtătorul de cuvânt al Comandamentului pentru Apărarea Constituției, Marlies Zoglauer.
Diana Medan a contestat în instanță decizia de expulzare și așteaptă să fie chemată la audiere.

Pentru mai multe informații cu privire la acest caz dați click pe următoarele link-uri:

http://www.satmareanul.net/2015/08/20/satmareanca-suspectata-de-terorism-arestata-in-italia/

http://www.satmareanul.net/2015/08/21/satmareanca-arestata-pentru-terorism-urmarita-de-sri-din-2014/

http://www.satmareanul.net/2015/08/22/rasturnare-de-situatie-vezi-ce-s-a-intamplat-cu-satmareanca-arestata-in-italia-pentru-terorism/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.