Sătmăreancă suspectată de terorism, arestată în Italia

romanaca

Diana Ramona Medan (Kauther), în vârstă de 36 de ani, românca suspectată de legături cu medii islamiste și arestată marți, 18 august, în orașul Genova (Italia), este originară din Satu Mare. În trecut femeia a fost găsită vinovată de trafic de droguri, după care s-a stabilit în Italia.

Potrivit anchetatorilor, Diana Ramona Medan este simpatizantă a rețelei teroriste Stat Islamic, și folosind mediul online, era în legătură cu islamiștii din Marea Britanie.

Femeia a fost arestată marți în Portul Genova la revenirea cu un feribot din Tunisia. Aceasta a fost în Tunisia împreună cu soțul ei care este cetățean tunisian. Până de curând, sătmăreanca locuia în regiunea Trentino-Alto Adige din nord-estul Italiei.

Diana Medan a fost reţinută de autorităţile din Italia, în urma unei colaborări cu Serviciul Român de Informaţii (SRI), care o avea în atenţie pe femeie încă din anul 2014.

„Începând din decembrie 2014, Italia a expulzat 47 de islamişti. În următoarele ore va fi expulzată o femeie de naţionalitate română, în vârstă de 36 de ani, care locuia legal în provincia Bolzano (regiunea Trentino-Alto Adige), arestată în portul Genova. Graţie activităţilor de investigare, au fost depistate activităţile pe care românca le avea în publicarea online a unor materiale de propagandă islamistă şi intenţia de a lupta de partea mujahedinilor”, a declarat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano.

Mandatul pentru extrădarea româncei, emis de ministrul de Interne al Italiei, Angelino Alfano, a fost validat miercuri, 19 august, de o instanţă judiciară italiană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Sorin Sava, femeia a fost adusă în țară. „Aceasta a fost expulzată pentru legături cu adepţii organizaţiei teroriste Daesh, sau cunoscută ca Statul Islamic. Aceasta a intrat în atenţia SRI la începutul anului 2014, ca urmare a activităţilor de propagandă islamistă cu conţinut extremist, derulată în mediul virtual”, a declarat Sava.

2 Comentarii la "Sătmăreancă suspectată de terorism, arestată în Italia"

  1. Pingback: Răsturnare de situaţie: Vezi ce s-a întâmplat cu sătmăreanca arestată în Italia pentru terorism | Satmareanul

  2. Pingback: Sătmăreanca acuzată de terorism, Diana Medan, descoperită în Austria | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.