Răsturnare de situaţie: Vezi ce s-a întâmplat cu sătmăreanca arestată în Italia pentru terorism

terorism

Sătmăreanca Diana Ramona Medan (Kauther), arestată marți, 18 august, în orașul Italian Genova pentru propagandă islamistă şi susţinere a reţelei teroriste Statul Islamic a ajuns în România.

Pe numele său nu s-a deschis dosar penal pentru acţiuni de susţinere a terorismului, cel mai probabil din lipsă de probe. Astfel, în prezent, femeia este liberă, deşi ministrul de Interne italian susţinea că femeia a declarat că vrea să devină „martiră”.

Pe pagina sa de Facebook care este pe numele Diana Kauther, sunt multe mesaje în engleză şi în arabă. Din pagina sa de profil reiese că, în urmă cu un an, a vizitat Marea Moschee din Paris şi mai multe muzee. Pe Facebook este înscrisă în mai multe grupuri precum Islamul-religia omenirii, Convertirea la islam şi multe altele.

„SRI, în calitate de autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului a adoptat măsuri specifice corespunzătoare de monitorizare şi a semnalat acest caz serviciului partener în anul 2014. Pot să vă spun că, în prezent, SRI desfăşoară, în cooperare cu structurile din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, măsuri de prevenire a tuturor riscurilor teroriste la adresa securităţii naţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

Pentru a afla mai multe informații cu privire la acest caz dați click pe următoarele link-uri:

http://www.satmareanul.net/2015/08/20/satmareanca-suspectata-de-terorism-arestata-in-italia/

http://www.satmareanul.net/2015/08/21/satmareanca-arestata-pentru-terorism-urmarita-de-sri-din-2014/

Un Comentariu la "Răsturnare de situaţie: Vezi ce s-a întâmplat cu sătmăreanca arestată în Italia pentru terorism"

  1. Pingback: Sătmăreanca acuzată de terorism, Diana Medan, descoperită în Austria | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.