STANCA susține artistul din tine: Artă sătmăreană de IMPACT

stanca

Clubul IMPACT NOUA GENERAȚIE din cadrul Colegiului Național „Doamna Stanca” din Satu Mare a implementat proiectul „STANCA susține artistul din tine: Artă sătmăreană de IMPACT”, acţiune realizată cu sprijinul Fundaţiei „Noi Orizonturi”, ca parte a proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Noul proiect al clubului s-a desfășurat în intervalul 2-15 iunie, și a constat în promovarea artei în rândul tinerilor. În cadrul proiectului membrii clubului NOUA GENERAȚIE, împreună cu profesorii lideri Dana Mihai, Nicoleta Dragomir și Cristina Gherman, au selectat 41 de tineri pasionați de arte plastice, muzică, actorie și dans, invitându-i să promoveze, alături de mentorii lor, arta ca alternativă de petrecere a timpului liber și ca modalitate de dezvoltare personală.

Au acceptat invitația de a fi mentorii acestor tineri: Sorina Voropciuc (profesor de desen la Colegiul Național „Doamna Stanca” Satu Mare); Gabriela Ille (instructor dans la clubul de dans CTS Satu Mare); Sorin Ursei (profesor de muzică la Colegiul Național „Doamna Stanca”) și Stelian Roșian (actor la Teatrul de Nord Satu Mare).

În 16 iunie, începând cu orele 11.00 va avea loc prezentarea finală a proiectului, în sala de ședințe a Consiliului local Satu Mare.

Proiectul „STANCA susține artistul din tine: Artă sătmăreană de IMPACT” are ca temă arta și a fost scris de elevii Anna-Maria Rebeles și Denis Tescaș, iar profesorul coordonator este Cristina Gherman, lider IMPACT.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.