Colegiul Tehnic „UNIO-Traian Vuia” Satu Mare, partener într-un proiect transfrontalier

proiect2

proiect3

proiect4

În această lună (iunie) se vor încheia activitățile prevăzute în calendarul proiectului transfrontalier, în cadrul căruia Colegiul Tehnic „UNIO-Traian Vuia” din Satu Mare este partener. În cadrul conferinței de închidere de la acest sfârșit de săptămână, au fost prezentate realizările comune din perioada de implementare a proiectului. În acest demers sunt implicate școli din patru țări.

Din partea română au participat 27 de persoane, atât echipa de proiect și profesori din partea colegiului, cât și profesori formatori sau consilieri pentru educația adulților din partea colaboratorilor.

Conferința s-a desfășurat în sala Consiliului Județean din Nyiregyhaza, cuvântul de primire fiind rostit de către Sesztak Oszkar, președintele Consiliului Județean din Szabolcs-Szatmar-Bereg.

Au urmat prezentările realizate de către coordonatorii de proiect din fiecare țară, care au scos în evidență principalele preocupări ale echipelor de-a lungul perioadei de implementare, documentate cu multe imagini interesante.

Coordonatorul de proiect din partea școlii sătmărene, prof. Tiberiu Baranyai, a scos în evidență beneficiile aduse de acest proiect, unității de învățământ, cel mai important fiind înființarea și echiparea Centrului de Competență.

A urmat apoi înmânarea certificatelor și a documentelor Europass pentru calificare de catering rural, asemănător administratorului de pensiune turistică în clasificarea din România.

O expoziție realizată în holul sălii de ședință a prezentat în imagini și pliante, Colegiul Tehnic „UNIO-Traian Vuia”. Materialele pentru expoziție au fost selectate și realizate de către Al Akel Eva, Emilia Tulvan, Daniela Boghian, Mariana Datcu și Adina Ciutan, profesorii Colegiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.