14 obiecte arheologice din judeţul Satu Mare, vor fi expuse în China

Fibula
Un număr de 14 obiecte arheologice descoperite pe raza judeţului Satu Mare vor fi prezentate în cadrul unui turneu expoziţional organizat anul viitor (2015) în China. Seria de expoziţii vine după ce anul trecut (2013) arheologii din China au adus în muzeele din România o colecţie de obiecte specifice culturii şi istoriei ţării lor.

Şeful Secţiei de Arheologie din cadrul Muzeului Judeţean Satu Mare, Robert Gindele ne-a declarat că organizatorii expoziţiei au cerut conducerii Muzeului Judeţean un număr de 14 obiecte arheologice pentru a completa tezaurul cultural şi istoric care va fi expus în China. Expoziţia intitulată „Cultură şi civilizaţie românească” îşi va începe periplul în capitala Republicii Populare Chineze, Beijing, după care va parcurge mai multe oraşe importante din China.

De pe lista obiectelor care vor face parte din colecţia arheologică a României amintim: vasele din lut (vechi de peste 5.500 de ani) descoperite într-un cimitir din Urziceni; obiecte din Epoca Bronzului descoperite de arheologi la Medieşu Aurit; obiecte arheologice provenite de la Pişcolt dar şi un obiect, considerat de specialişti ca fiind o raritate şi anume, fibula vandală descoperită la Culciu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.