Evaziune fiscală de 1,7 milioane de lei descoperită în Satu Mare şi în Bihor

lei
Poliţiştii de investigare a fraudelor din Bihor au finalizat cercetările în cazul a şase persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,7 milioane de lei, prin fapte de evaziune fiscal. Prejudiciul provocat bugetului de stat este estimate la suma de 1.702.020 lei. În acest dosar sunt implicate şi persoane din judeţul Satu Mare.
La data de 14 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 47 de ani, din comuna bihoreană Chişlaz, reprezentant legal al unei societăţi comerciale cu sediul în aceeaşi comună.
Bărbatul este bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă săvârşită cu complicitatea a cinci persoane, cu vârste cuprinse între 35 şi 65 de ani, din judeţele Bihor şi Satu Mare.
În urma cercetărilor efectuate a reieşit că în perioada 2008-2011 bărbatul, în calitate de director al societăţii comerciale, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale firmei, în mod repetat diverse facturi care atestau, în mod nereal, cheltuieli aferente unor operaţiuni de achiziţie de materiale de construcţii sau servicii de la şase societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, reprezentate de celelalte cinci persoane care au fost cercetate în această cauză.
Din verificări, a rezultat că facturile ar fi fost înregistrate în scopul de a sustrage societatea comercială de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.
Prejudiciul total provocat bugetului de stat, prin deducerea ilegală a TVA şi, implicit, a impozitului pe profit, a fost estimat la 1.702.020 de lei.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, aplicându-se sechestru asupra bunurilor aparţinând societăţii comerciale cu sediul în Chişlaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.