Mega-scandal electoral nocturn la Satu Mare (galerie foto)


Pare-se că foștii portocalii sătmăreni vopsiți mai nou în albastru purpuriu nu au scăpat de încă vechile metehne de pe vremea când conduceau încă țara după bunul lor plac în disprețul legii și al tuturor normelor de bun simț. Cel puțin asta ar fi singura concluzie care se poate trage după întâmplarea petrecută în această seara în intersecția Burdea din municipiul Satu Mare.

Totul a început în jurul orei 21:00 când Poliția Locală Satu Mare a fost sesizată de către un sătmărean că în intersecția Burdea se amplasează un banner imens care nu avea pe el sigla niciunui partid.  Polițiștii de serviciu, ajunși la fața locului au constatat că în intersecția amintită se amplasase bannerul din imaginea de mai sus. Întrebând probabil taximetriștii care staționau la fața locului au aflat numărul mașinii cu care plecase bărbatul care se urcase pe stâlpi pentru a amplasa banner-ul reușind ulterior să-l identifice pe acesta în persoana lui Lorincz Sandor, angajat al Electrica Serv Satu Mare. Având în vedere faptul că nu a putut să prezinte o autorizație de amplasare a bannerului în locația respectivă i s-a solicitat de către polițiști să revină la Burdea și să îl dea jos. Omul s-a conformat, bannerul a fost pus în portbagajul mașinii Poliției Locale, dar între timp au apărut în intersecție un grup de aproximativ 20 de pesoane în frunte cu candidații ARD pentru colegiul 2 și 5, Sergiu Lucian Băbășan și Ovidiu – Kalman Muresan precum și câțiva dintre foștii director de deconcentrate membri PDL Satu Mare. Aceștia au încercat și parțial au și reușit să-i intimideze pe polițiștii locali adresându-le cuvinte jignitoare și la un moment dat chiar îmbrâncindu-i, covingându-i într-un final să scoată banner-ul din portbagaj. La fața locului a sosit și un echipaj al Poliției Municipale Satu Mare care pe moment a reușit să calmeze spiritele fără însă a lua vreo măsură concretă împotriva scandalagiilor.

După plecarea celor două echipaje însă Lorincz Sandor, care între timp plecase, a revenit cu scara în intersecție si într-un timp record a repus bannerul la loc, dispărând la fel de rapid cum apăruse. Poliția Locală a revenit cu un echipaj mai mare nemaigăsind însă în intersecție decât câteva persoane printre care și Ovidiu Kalman Mureșan. După  aproape o jumătate de oră de discuții în contradictoriu toată lumea s-a retras, bannerul rămânând la locul lui. Polițiștii au declarat că vor merge din nou la Loricz Sandor acasă și-l vor aduce să dea banner-ul jos. Vom reveni cu detalii.

UPDATE:

Potrivit celor declarate de directorul Poliţiei Locale Satu Mare, Florian Găzdac, în cursul nopţii trecute în jurul orei 1:30 banner-ul a fost dat jos  pentru a doua oară de către angajaţii de la Electrica. „Vreau să precizez că banner-ul nu avea nici un însemn electoral, însă nu exista autorizaţie pentru amplasarea acelui banner, în locul respectiv. Cei care se fac vinovaţi vor plăti conform legii. În orice caz, banner-ul a fost îndepărtat de către cei de la Electrica”, a declarat Găzdac.

30 Comentarii la "Mega-scandal electoral nocturn la Satu Mare (galerie foto)"

  1. Pingback: Bannerul anti-USL de la Burdea a fost urcat din nou pe stâlpi | Satmareanul - ziar online de Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.