Sătmăreanca arestată pentru terorism, urmărită de SRI din 2014

islam

Ramona Diana Medan (Kauther), sătmăreanca arestată zilele trecute în orașul italian Genova imediat după ce revenise din Tunisia, era urmărită de Serviciul Român de Informații (SRI) din anul 2014. Femeia de 36 de ani este simpatizantă a grupării teroriste Stat Islamic.

Potrivit anchetatorilor, femeia vorbea pe internet cu simpatizanţi ai reţelei teroriste. Pe site-urile islamiste, sătmăreanca posta cu numele de Diana Kauther.

„Referitor la cazul cetăţenei române expulzate din Italia pentru legături cu adepţi ai organizaţiei teroriste, aş vrea să menţionez că aceasta a intrat în atenţia SRI la începutul anului 2014, ca urmare a activităţii de propagandă islamistă cu conţinut extremist desfăşurate în mediul virtual. (…) SRI a adoptat măsuri corespunzătoare de monitorizare şi a semnalat acest caz serviciului partener italian în 2014”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, joi, 20 august, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Antena 3.

Tânăra, găsită vinovată în trecut de trafic de droguri, a fost în Tunisia cu soţul ei, care este cetăţean tunisian. Aceasta a revenit în Italia, pentru că locuieşte în regiunea Trentino-Alto Adige.

Diana Ramona Medan a fost extrădată în România, acum aflându-se în Cluj.

Un Comentariu la "Sătmăreanca arestată pentru terorism, urmărită de SRI din 2014"

  1. Pingback: Sătmăreanca acuzată de terorism, Diana Medan, descoperită în Austria | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.