Polițistul Adrian Bota, achitat în dosarul de luare de mită

Adrian Bota

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României l-a achitat joi, 26 februarie, pe polițistul Adrian Bota, soțul fostei șefe a PMP Satu Mare, dr. Laura Bota, într-un dosar (93/35/2012) de luare de mită. Decizia ÎCCJ vine după ce în iunie 2013, Curtea de Apel Oradea (CAO) l-a condamnat pe Adrian Bota la 3 ani închisoare cu suspendare.

Adrian Bota, angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, a fost acuzat de procurorii DNA că în cursul anului 2007 ar fi pretins de la preşedintele de atunci al Consiliului Județean (CJ), Ştefan Szabo, două cabinete medicale, oferindu-i în schimb să-i rezolve dosarele în care acesta era cercetat.

Este vorba despre dosarul vânzării Hotelului Dacia şi a declaraţiei de avere a fostului şef al judeţului. În acelaşi dosar a fost cercetată şi Laura Bota pentru fals în înscrisuri oficiale însă faptele de care a fost acuzată s-au prescris. Tot în acelaşi caz a fost cercetat şi fostul jurist al Spitalului Judeţean Satu Mare, Marius Batin însă şi acesta a scăpat de începerea urmăririi penale. De sub urmărirea penală a fost scos și Ștefan Szabo, deoarece nu existau destule dovezi împotriva sa.
Potrivit anchetatorilor în cursul anului 2005, Laura Bota împreună cu juristul Marius Batin ar fi falsificat documente pentru ca stomatologul Francisc Borbely la care Bota lucra ca asistentă la acea vreme să poată cumpăra două cabinete medicale la Policlinica de Stomatologie Satu Mare, şi nu unul aşa cum avea dreptul.

De asemenea, procurorii au susținut că, Adrian Bota care la acea vreme făcea cercetări în două dosare pe numele fostului preşedinte al CJ Satu Mare i-a propus acestuia să-l ajute la cumpărarea celor două cabinete în schimbul neînceperii urmăririi penale în cele două dosare pe care le instrumenta.

Potrivit anchetatorilor cele două dosare în care era cercetat Szabo au primit soluţii de neîncepere a urmării penale iar cele două cabinete au fost cumpărate la scurt timp după ce Ştefan Szabo a demisionat din funcţia de şef al judeţului. Sursele judiciare susţin că cele două cabinete ar fi fost cumpărate la preţul de 2.500 euro de către dr. Francisc Borbely. La scurt timp, Borbely i-a vândut Laurei Bota cele două cabinete, care între timp a devenit medic stomatolog.

3 Comentarii la "Polițistul Adrian Bota, achitat în dosarul de luare de mită"

  1. Pingback: Polițistul Adrian Bota, reținut de DNA | Satmareanul

  2. Pingback: Mesajul lui Adrian Bota: „Nu am să îmi pierd onestitatea, demnitatea și onoarea nici de-ar fi să crap!” | Satmareanul

  3. Pingback: Adrian Bota va afla dacă instanța îi prelungește mandatul de arest la domiciliu | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.