Polițistul Adrian Bota, arestat pentru 30 de zile

Adrian Bota

Magistraţii Tribunalului Bihor au emis azi, 23 aprilie, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele comisarului Adrian Bota, polițist în cadrul IPJ Satu Mare. Vă reamintim că Bota a fost reţinut miercuri, 22 aprilie, de către procurorii DNA pentru luare de mită, trafic de influență și două infracțiuni de spălare de bani. Adrian Bota este soțul fostei președintă a PMP Satu Mare, Laura Bota.

Potrivit unor surse, denunțătorul este interlopul sătmărean Mircea Condor, cel implicat, împreună cu Doru Tukacs, în celebrul dosar al utilajelor furate din Uniunea Europeană.

Procurorii DNA susțin că Adrian Bota, ofițer de poliție în cadrul IPJ Satu Mare-Serviciul Cercetări Penale la data comiterii faptelor (în perioada 2006-2008), a pretins și primit de la un denunțător bani și bunuri totatizând 180.000 euro, constând în: suma de 24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea data și alte bunuri mobile (obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte etc.)

În schimbul primirii foloaselor menționate, Bota a promis că își va încălca atribuțiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, dosar ce îi fusese repartizat, în sensul că va audia mai multe persoane dorite de denunțător, urmând ca acele declarații să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare și a pronunțării unei hotărâri de achitare.

Totodată, acesta a promis că va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu Mare la care fusese repartizată inițial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător din cadrul Curții de Apel Oradea, prin intermediul unui polițist, pentru ca aceștia să admită în fond cererea de revizuire și să pronunțe hotărâri de achitare a denunțătorului.

De asemenea, „inculpatul Adrian Bota i-a solicitat denunțătorului ca, în schimbul contraprestațiilor mai sus menționate, să-i transfere dreptul de proprietate asupra a două terenuri situate pe raza municipiului Satu Mare, respectiv pe raza comunei Viile Satu Mare, iar pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influență, i-a dispus denunțătorului să încheie două contracte de vânzare cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, să figureze persoane aflate în cercul relațional al ofițerului de poliție, fără ca aceștia din urmă să achite vreodată prețul acelor terenuri”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Vă reamintim că în 26 februarie 2015, Adrian Bota a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României, într-un dosar de luare de mită (93/35/2012). Interesant este faptul că, în iunie 2013, Curtea de Apel Oradea (CAO) l-a condamnat pe Bota la 3 ani de închisoare cu suspendare.

La acea vreme, Bota a fost acuzat de procurorii DNA că în cursul anului 2007 ar fi pretins de la preşedintele de atunci al Consiliului Județean (CJ), Ştefan Szabo, două cabinete medicale, oferindu-i în schimb să-i rezolve dosarele în care acesta era cercetat.

Detalii cu privire la acest caz puteți citi accesând următorul link: http://www.satmareanul.net/2015/02/27/politistul-adrian-bota-achitat-in-dosarul-de-luare-de-mita/

Un Comentariu la "Polițistul Adrian Bota, arestat pentru 30 de zile"

  1. Pingback: Adrian Bota vrea acasă. Nu-i de acord cu măsura de arest preventiv | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.