Mesajul lui Adrian Bota: „Nu am să îmi pierd onestitatea, demnitatea și onoarea nici de-ar fi să crap!”

adrian Bota

Polițistul Adrian Bota, acuzat că ar fi încasat șpăgi în valoare de 180.000 de euro de la un interlop din Satu Mare pentru ca să-i obțină în schimb o achitare la Tribunalul Satu Mare, iar apoi la Curtea de Apel Oradea (CAO), a fost eliberat din arest, în urma soluției date joi, 30 aprilie, de magistrații CAO. Bota a fost plasat în arest la domiciliu pentru 22 de zile.

Bogdan Meșter, avocatul polițistului sătmărean susține că măsura luată de Tribunalul Bihor împotriva clientului său a fost una exagerată. „Faptele de care este acuzat clientul meu sunt din urmă cu 8 ani, urmărirea penală, începută toamna trecută, s-a desfăşurat până acum în condiţii bune, ofiţerul Bota s-a prezentat la audieri chiar fără citaţie. În această situaţie, nu văd unde ar fi pericolul pentru ordinea publică şi pentru buna desfăşurare a anchetei, de care s-au prevalat procurorii DNA atunci când au propus arestarea clientului meu”, a declarat pentru jurnaliștii de la www.ebihoreanul.ro, avocatul Bogdan Meșter.

Interesant este faptul că miercuri, 29 aprilie, cu o zi înainte de a fi eliberat din arest pe pagina de Facebook a polițistului sătmărean a fost postat un mesaj în care acesta își susține nevinovăția. Rămâne însă întrebarea: Cine a postat acest mesaj, având în vedere faptul că Bota, fiind încarcerat în Arestul Poliției Bihor, nu avea acces la internet? Apărătorul polițistului sătmărean le-a explicat jurnaliștilor orădeni, că mesajul a fost dictat de comisarul Bota, soției sale, Laura Bota, fosta președintă a PMP Satu Mare. În mesajul postat, Bota compară cazul său cu cel al lui Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba.

„Sunt siderat de această făcătură creată ca în arhi mediatizata cauză privind pe comisarul Berbeceanu. E o înscenare, o mizerie profundă de a mă încrimina mincinos, voi demasca aceste scenarii întregi, acuzațiile sunt minicuni la indigo care vor cădea rând pe rând.

Dar trauma, depresia și lacrimile provocate familiei mele la arest în mod gratuit și să frângă destinul fiicei mele la o vârstă importantă în formarea unui adolescent mi se pare o nedreptate sfâșietoare, iar această mizerie profundă creată de niște abjecți le vor plăti răspunzând penal pentru scenariul creat, și pentru a nu considera că influentez bunul mers al justiției mai fac doar o singură precizare, nu cred că în numele luptei anticorupție ne putem permite „pierderi colaterale”, vieți distruse, destine frânte, familii destrămate, copii abandonați de părinți pe drumuri și acestea în faza de urmărire penală când primează prezumția de nevinovăție și strigător într-o cauză înscenată de indivizi cunoscuți cu îndeletnicirile lor mizere. Nu am să îmi pierd onestitatea, demnitatea și onoarea nici de-ar fi să crap!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook al polițistului.

Detalii despre cazul polițistului Adrian Bota puteți citi accesând următorul link: http://www.satmareanul.net/2015/02/27/politistul-adrian-bota-achitat-in-dosarul-de-luare-de-mita/

Un Comentariu la "Mesajul lui Adrian Bota: „Nu am să îmi pierd onestitatea, demnitatea și onoarea nici de-ar fi să crap!”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.