Jucăriile copilăriei au „invadat” Muzeul Județean (Galerie foto)

jucarii1

jucarii2

jucarii3

jucarii4

jucarii6

jucarii7

jucarii8

jucarii10

jucarii12

jucarii13

jucarii14

jucarii15

jucarii16

jucarii17

jucarii18

jucarii19

jucarii20

jucarii21

jucarii22

jucarii23

jucarii25

jucarii26

Sute de jucării sunt expuse începând de azi, 7 aprilie, în holurile Muzeului Județean Satu Mare, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ), Prefectura și Primăria municipiului, reședință de județ. Expoziția a fost vernisată azi la ora 10.00.

Expoziția este organizată cu ocazia Simpozionului Internațional „Grădinița de copii – evoluție instituțională și inovație didactică”, eveniment ce are loc la Satu Mare. La acest simpozion participă educatoare din județele Sălaj, Maramureș, Satu Mare dar și din Regiunea Transcarpatia (Ucraina).

Revenind la expoziție trebuie spus că piesele expuse sunt doar o mică parte din colecția de jucării adunate pe parcursul a patru decenii de către Cristian Dumitru, colecționar prezent la vernisajul de azi.

Dintre oficialități, la eveniment au participat prefectul Eugeniu Avram, președintele CJ, Adrian Ștef, viceprimarii Marcela Papici și Radu Roca dar și educatoare și învățătoare din județele invitate la simpozion.

În luarea de cuvânt, Adrian Ștef a vorbit despre necesitatea unor asemenea expoziții deoarece „formarea individuală începe la grădiniță”. De asemenea, Radu Roca a subliniat faptul că „pentru mine acest vernisaj este un moment de bucurie și emoție”.

Expoziția reunește păpuși din cârpe, coceni, mașinuțe, tancuri dar și jocuri folosite mai demult în actul educațional din ciclul primar, etc.

Jucăriile expuse pot fi văzute până pe data de 5 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.