Terapie cu câini pentru copii cu disabilităţi

Aproximativ 30 de copii cu disabilităţi din judeţul Satu Mare vor beneficia de şedinţe de terapie cu câini, realizate în  centre, dar şi în aer liber, sub supravegherea psihopedagogilor. Reprezentanţii Asociaţiei „ Angel Dog” din Satu Mare au câştigat fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană prin depunerea proiectului „Împreună pentru tineri”.

Din cele 123 de proiecte depuse din toată ţara , au fost admise primele 30, printre care şi cel depus de asociaţia sătmăreană. Grupul-ţintă al proiectul intitulat “Împreună pentru tineri” sunt copiii cu disabilităţi din Casa de Tip Familial “Maria”, Asociaţia “Sfântul Benedict” pentru autişti şi Asociaţia “Werdnig Hoffman” din Carei, unde va avea loc vineri prima şedinţă de terapie cu animale.

Cei aproximativ 30 de copii cu disabilitărţi vor beneficia de două şedinţe pe săptămână de terepie cu câinii. În cadrul programului participă 8 voluntari cu şase câini din rasele Vijla Maghiară, Labrador, Husky sau Ciobănesc german. Valoarea proiectului este de 5500 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.