A început EXPO 2012 “Fabricat în Satu Mare”


Ediţia a III-a a EXPO 2012 “Fabricat în Satu Mare” a început joi, 17 mai. Evenimentul, găzduit de “Grand Mall”, este organizat de Asociaţia Economică Româno-Germană pentru Regiunea de Nord Vest (DRW), Asociaţia Camera Meşteşugarilor şi Primăria municipiului Satu Mare şi se va desfăşura până sâmbătă, 19 mai inclusiv.

Având drept scop atragerea atenţiei populaţiei asupra produselor realizate de investitorii autohtoni şi străini care îşi desfăşoară activitatea în municipiul şi judeţul Satu Mare, dar şi crearea pârghiilor de dezvoltare a activităţii acestora pe piaţa străină, evenimentul reuneşte 67 de expozanţi, între care firme cu capital integral german din Satu Mare, Carei şi Foieni, din domenii precum producţia de mobilier, electronică sau automotive, dar şi numeroase firme cu capital românesc sau mixt, precum şi meşteşugari care duc mai departe tradiţiile comunităţii sătmărene.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la ora 11:00, cu discursul rostit de Dan Brumboiu, preşedintele DRW, care a subliniat faptul că prin organizarea EXPO 2012 “Fabricat în Satu Mare” se doreşte realizarea unei platforme în care oamenii de afaceri să aibă posibilitatea de-a comunica şi de-a schimba informaţii, precum şi de-aşi face cunoscute la nivel naţional şi internaţional competenţele în domeniul economic. Despre importanţa organizării acestei acţiuni au mai vorbit Holczli Iosif, preşedintele Asociaţiei Camera Meşteşugarilor, primarul Iuliu Ilyes – care a menţionat că se doreşte atragerea atenţiei asupra faptului că şi în Satu Mare sunt realizate produse competitive – Sorina Tulan, directorul executiv al SC Inedit SRL, prefectul Eugeniu Avram şi preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad.

Faţă de primele două ediţii, în acest an EXPO “Fabricat în Satu Mare”, vine cu o noutate absolută. Este vorba despre lansarea Centrului de Excelenţă “Confecţii de Satu Mare”, în cadrul căruia 14 firme din municipiu cu activitate în domeniul industriei uşoare, îşi expun creaţiile. Dintre acestea, 10 sunt firme cu activitate în domeniul confecţiilor, iar 5 aparţin unor tineri designeri din Satu Mare. Lansarea Centrului de Excelenţă “Confecţii de Satu Mare” este prevăzută pentru vineri,18 mai, şi are drept scop conştientizarea ideii brandului de confecţii realizate în municipiul Satu Mare, precum şi trezirea interesului tinerilor sătmăreni cu pregătire în domeniul confecţiilor de-a profita de oportunităţile existente pentru a se realiza pe plan local.

Vineri, 18 mai, EXPO 2012 “Fabricat în Satu Mare” continuă, iar în program sunt incluse, de la ora 11:00, un simpozion pe tema Business support pentru mediul de afaceri sătmărean şi lansarea (la ora 17:00) propriu zisă a Centrului de Excelenţă “Confecţii de Satu Mare”, urmat de un maraton fashion în cadrul căruia firmele de confecţii şi tricotaje expozante îşi vor prezenta colecţiile. Sâmbătă, 19 mai, în ultima zi a evenimentului, la ora 16:00 va avea loc premierea participanţilor la Centrul de Excelenţă “Confecţii de Satu Mare” şi un ultim maraton fashion.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.