Urma să fumeze 10 kg de tutun

Aproape 10 kg de tutun şi sute de foi pentru ţigări fără documente de provenienţă au descoperit poliţiştii de frontieră sătmăreni într-o maşină înmatriculată în Ungaria cu care călătoreau doi tineri.

Luni, 23 august a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară Liviu G., în vârstă de 33 de ani, din judeţul Satu Mare, conducând o autoutilitară marca Volkswagen Transporter, înmatriculată în Ungaria. Împreună cu el în maşină călătorea şi Sandor V., în vârstă de 20 de ani, din municipiul Satu Mare.
În cadrul unei acţiuni desfăşurată de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Petea în cooperare cu lucrătorii vamali ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare, pe linia combaterii traficului ilegal cu produse accizabile şi a altor fraude, asupra autoutilitarei a fost efectuat un control amănunţit.
Aşa a descoperit echipa de control în roata de rezervă a maşinii 10 pungi din plastic, transparente, neinscripţionate, în care se găsea tutun, şi alte asemenea 10 pungi ascunse în compartimentul motor, în total o cantitate de aproape 10 kg. De asemenea, în maşină au mai fost găsite patru cutii a câte 200 bucăţi foi pentru ţigarete, având inscripţionată pe ele marca Golden Gate. În aceste cutii s-au descoperit 600 de ţigarete confecţionate artizanal, marca Golden Gate, de provenienţă maghiară, fără timbru fiscal, iar într-o cutie se aflau foi pentru ţigări. Toate aceste patru cutii aparţineau conducătorului auto.
Pasagerul din autoutilitară – Sandor V. – a declarat că tutunul găsit în maşină l-a achiziţionat de la un magazin din Mateszalka contra sumei de 40.000 forinţi, dar nu a primit bon de casă.
Lui Sandor V. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.
Întreaga cantitate de tutun şi foile de ţigarete au fost ridicate de către inspectorii vamali în vederea continuării cercetărilor, conducătorului auto i-a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei, iar autoturismul a fost reţinut până la plata amenzii.

httpv://www.youtube.com/watch?v=SLuvd3UmRJU

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.