Tot înainte de Crăciun …

“De 18 ani, noi trăim aşa. Prin educaţie și credință ne luptăm ca toți copiii care ajung la noi, să-şi întărească încrederea în forţele proprii şi în alte persoane. Nu ne este frică de nereușită, copiii aceștia sunt oricum o minune a lui Dumnezeu!”.

Cu aceste cuvinte simple dar rezonante, măicuţele catolice ale congregației “Fiicele Îndurării”, din Satu Mare construiesc un viitor copiilor fără părinți.

“Să fie solidari, drepţi, loiali şi deschişi în relaţie cu alţii. Să se oblige la construirea unei societăţi mai morale. Ei stau aici. După ce termină orele, se întorc acasă, mănâncă şi își încep meditaţiile sau cei mai mici, joaca și căntecele.”, ne spune sor Gioia, măicuța venită acum 18 ani în Satu Mare, pentru a se dedica copiilor de aici.

În această casă copiii nu mai duc lipsă de atenție…au dormitoarele ordonate, sala de mese curată, locul de joacă și biblioteca, un vis !

În aşezământ sunt astăzi 14 fete, cea mai mica are acum vârsta de 5 ani iar cea mai mare urmează cursurile liceului filologic. “Nu ne dorim să mergem în altă parte. Surorile ne iubesc și ne susțin. Suntem aşa, ca o familie. E foarte bine!”

Măicuţele ne povestesc și despre generaţii de fete care şi-au găsit drumul: “Au familii, copii, locuri de muncă, au mereu pe cineva lângă ele. Și noi asta ne-am dorit, să nu-și mai amintească niciodată că au fost abandonate. ”

Astăzi, Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș”, al județului Satu Mare, s-a deplasat personal în casa unde copiii își regăsesc copilăria, exprimându-și sprijinul și colaborarea necondiționată și pentru anul ce urmează!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.