Ce viteză la internet are România și ce loc ocupă în lume

Românii au experimentat pe parcursul lunii martie viteze medii de download de 131,96 Mbps pentru internetul fix, în timp ce viteza medie înregistrată pentru internetul mobil a fost de 36,9 Mbps. Chiar dacă vitezele au crescut comparativ cu finele anului trecut, România rămâne în afara Top 10 în lume.

Rezultatele obținute de România o plasează pe locul 52 pentru internetul mobil, în stagnare față de ediția precedentă a studiului, realizată la finele anului trecut. Spre comparație, în 2017 se situa pe locul 36, iar în 2020 pe locul 40.

Și în cazul internetului fix, România înregistrează o stagnare față de ediția din 2021 a studiului, respectiv locul 11 în lume. Chiar dacă viteza a crescut, de la 118,51 Mbps la 131,96 Mbps, România nu reușește să reintre în Top 10 la nivel global. În anul 2017, studiul Ookla plasa țara noastră pe locul 5 în lume pentru conexiunile fixe de internet, poziție pe care o avea și în 2020.

La ora actuală, cel mai rapid internet fix se află în ordine în: Singapore, Chile, Tailanda, Danemarca, Hong Kong, Monaco, Macau, SUA, China și Spania. Cel mai rapid internet mobil se găsește în: Emiratele Unite Arabe, Norvegia, Qatar, Coreea de Sud, Olanda, China, Danemarca, Arabia Saudită, Bulgaria și Croația.

La polul opus, cel mai slab internet fix se află în Afganistan, Cuba, Turmeknistan, Yemen, Siria și Nigeria. Ultimele locuri pentru conexiunile mobile sunt în ordine inversă: Palestina, Afghanistan, Venezuela, Tajikistan și Somalia, Ghana, Cuba și Sudan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.