Mediesu Aurit are cel mai bun caltabos și toros ! (Foto)

Echipa de la Mediesu Aurit a preparat cel mai bun caltabos și toros, a decis juriul celei de-a VII-a editii a Festivalului-concurs „D’ale porcului”, competiție care a adunat la start nouă echipe din Bihor și una din Satu Mare.

Evenimentul s-a desfășurat la taverna Complexului President din Băile Felix, sâmbătă, 27 februarie 2021.

S-au întrecut în produse pregătite după rețete tradiționale echipele comunelor: Pomezău – Dobrești (care au format o echipă comună), Sânmartin, Girișu de Criș, Toboliu, Biharia, Ineu de Criș, Nojorid, Oșorhei, Valea lui Mihai, din Bihor și Medieșu Aurit din Satu Mare.

Juriul de profesioniști a fost format din: Ştefan Bercea – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism România, Ciprian Nicolescu – mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică 2020, Alexandru Şandrău – executive chef „Complex President” Băile Felix, Bogdan Vandici – câştigător „Chefi la cuţite” 2018, medalie de argint la Olimpiada tinerilor bucătari 2019, Eugen Bar – fost participant la Campionatul mondial de gastronomie, Ciprian Sotoc – Opera Events și Nicolae Pop – directorul Festivalului.

Juriul special a fost format din Simona Bișboacă – manager Phenalex, Ştefan Oprea – preşedintele Asociaţiei Disciples Escoffier România, Eugen Capră – directorul general Industria Cărnii.ro – CARNEXPO, Ioan Şora – preşedintele Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Bihor și Silviu Zetea – producătorul țuicii tradiționale Zetea Transilvania, cunoscută din SUA în Japonia.

După îndelungi deliberări, trofeul ediției a VII-a a Festivalului-concurs „D’ale porcului” a fost adjudecat de echipa comunei Oșorhei, care a mai câștigat locul II la mezeluri, locul II la produs local, locul II la toroș, locul II la caltaboș, locul II la pălincă, locul I la vin și locul I la cârnați.

Pe locul II s-a clasat echipa din Medieșu Aurit, care a mai obținut locul I la caltaboș, locul I la toroș, locul I la produs local, locul II la cârnați, locul III la pălincă, locul III la vin și locul III la mezeluri.

Sursa foto: Facebook Silviu Zetea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.