S-a semnat contractul. Maramureșenii vin cu Drumul Nordului până la limita județului Satu Mare

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră a județului Maramureș – “Reabilitare Drumul Nordului, Maramureș – etapa I” finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a punctat marți, 15 ianuarie 2019, un moment important, respectiv semnarea contractelor de proiectare și execuție lucrări pentru ambele loturi. Unul din traseele reabilitate va ajunge pana la limita judetului Satu Mare.

Proiectul a fost divizat în două loturi, ambele vor fi realizate de Implenia Baugesellschaft m.b.H., firmă cu o experiență vastă în realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră.

Lotul 1, în lungime totală de 40,659 km, cuprinde DJ108D, limită judeţ Sălaj – Ariniş – Rodina – Gârdani (DJ108A; traseul de drumuri interjudeţene DJ193, sector (Ardusat, intersecția cu DJ108A) – limită judeţ Satu Mare) – DJ 108A, sector (intersecția cu DJ193 – limită judeţ Sălaj); tronsonul DJ193 (sector int. DJ108A – limită judeţ Satu Mare) – DJ108A (sector intersecția cu DJ193 – intersecția cu DJ108D); DJ193, sector Ardusat (int. DJ108A) – Colţirea – Hideaga (DN1C. Valoarea totală a lucrărilor pentru lotul 1 este de 99. 424. 837,94 lei fără TVA.

“Am semnat la Palatul Administrativ din Baia Mare cel mai mare contract de lucrari al judetului Maramures pentru exercitiul financiar 2014-2020 al UE. 172 milioane de lei pentru 72 de km de drum judetean pe DrumulNordului cu termen de executie 2 ani si 6 luni. Aceasta semnatura nu ar fi fost posibila fara munca enorma depusa de catre angajatii si functionarii Consiliului Judetean Maramures. Echipa CJMM si-a facut datoria exemplar incepand cu anul 2016 si sper sa reusim alaturi de constructorul selectat Implenia Baugesellschaft m.b.H sa finalizam lucrarile in timpul contractat”, spune presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

”Dintr-un total de aproape 800 km de drumuri județene, în Maramureș s-a reabilitat, în decursul a 26 de ani de existență a Consiliului Județean, doar un tronson de 56 km. Acum, atât prin fonduri europene, cât și naționale, avem aprobați bani pentru reabilitarea a 200 km de drum județean. Patru tronsoane importante de drum județean vor fi reabilitate cu bani de la Guvernul României, prin finanțări obținute pe PNDL1 și PNDL2. În ceea ce privește lucrările pentru acest proiect, pot spune că nu a fost o muncă ușoară, deoarece am avut contestații pe ambele loturi. Acestea au fost însă respinse și, acum putem semna Contractul de Proiectare și Execuție lucrări pentru Drumul Nordului, un proiect așteptat de foarte mulți ani. Ne dorim ca termenele să fie respectate și, la final, să fim cu toții mulțumiți”, a declarat Zetea.

Sorin Seteanu, din partea firmei executante, Implenia Baugesellschaft m.b.H., a dat asigurări asupra respectării prevederilor contractului, prezentând totdată și portofoliul firmei, care a realizat multe lucrări de infrastructură mare în întreaga țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.