Doua banci din Romania au fuzionat

Banca Transilvania și Bancpost au devenit o singură bancă, după fuziunea din 31 decembrie. Bancpost a fost practic absorbită de BT, care a mai fuzionat până acum și cu Victoriabank şi Volksbank România.

“Suntem bucuroşi să anunțăm că Banca Transilvania şi Bancpost au devenit o singură bancă, după fuziunea realizată cu succes în 31 decembrie 2018 şi parcurgerea unui plan ambițios de integrare Bancpost în activitatea BT, pe parcursul a doar nouă luni. Este un pas înainte în povestea băncii noastre, în care achizițiile Bancpost, Victoriabank şi Volksbank România au un loc aparte. 2009 este un alt reper în istoria Băncii Transilvania pentru că modelul de business a fost adaptat contextului economic de atunci. Prima reinventare BT a avut loc în anul 2001, odată cu începerea extinderii la nivel național a rețelei de unități. Avem curajul, experiența şi resursele necesare pentru noi reinventări ale băncii noastre, dacă provocările economice o vor cere sau, pe de altă parte, dacă vor apărea oportunități pe piață”, precizează într-o declarație de presă semnată de Horia Ciorcilă, Preşedinte, Consiliul de Administrație, și de Ömer Tetik, Director General al BT.

Banca Transilvania își consolidează poziția pe piața bancară și este unul dintre cei mai mari angajatori din România, dar și un susținător al unor domenii variate, de la sport la cultură, de la micii întreprinzători la marile companii. BT este cel mai mare finanțator al economiei naționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.