Satu Mare, statiune balneoclimaterica ? Ce au votat consilierii

Consilierii municipali au aprobat astazi, 19 iulie, in unanimitate proiectul de hotarare privind întocmirea şi depunerea unei documentatii tehnice, inclusiv a unui studiu de fundamentare, in vederea atestarii unui areal din municipiul Satu Mare, ca statiune balneoclimaterică. Importanta proiectului de hotarare consta in faptul ca astfel vor putea fi atrase mult mai usor fonduri europene pe parte de turism. 

In luarea de cuvant, viceprimarul Adrian Albu a explicat ca va vi fi aleasa o zona unde va fi intocmita o documentatie pentru ca acel areal sa fie atestat ca statiune balneoclimaterica. In baza acestui atestat se vor putea accesa fonduri europene si guvernamentale pentru dezvoltarea, in arealul respectiv, a unei statiuni turistice.

Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7, Prioritatea de investiţii 7.1 sprijină următoarele acţiuni: Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear; Crearea şi extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilităţilor aferente; Amenajarea obiectivelor turistice naturale de utilitate publică precum şi crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică; Dezvoltarea de infrastructuri publice la scară mică pentru valorificarea atracțiilor turistice; Activități de marketing și promovare turistică ale obiectivului finanțat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.