Heliportul SMURD din Sălaj, aproape de finalizare. Elicopterul va deservi și județul Satu Mare

elicopter

Prezent azi, 8 iulie, la Cluj, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că elicopterul SMURD care va deservi din județul Sălaj regiunea de nord-vest a țării, printre care și Satu Mare, ar putea deveni funcțional din acest an.

„Baza unde va fi amplasat elicopterul SMURD este aproape gata, a făcut-o Consiliul Județean Sălaj. Există elicopter de rezervă pentru pornire, să vedem cu colegii de la aviație, pe partea de piloți, de pregătire. Eu sper ca în cel mai scurt timp, în cursul acestui an, să reușim să pornim baza”, a declarat Raed Arafat.

Construcţia bazei aeriene din incinta unităţii de pompieri de la Jibou a început în noiembrie 2015. Valoare totală a contractului este de 1.071.841 lei, la care se adaugă TVA în sumă de 257.241,84 lei.

Elicopterul SMURD care urmează să deservească județele din nord-vestul României a fost achiziționat la sfârşitul anului 2013 de Ministerul Sănătăţii. În prezent, aparatul de zbor este folosit de alte centre SMURD din ţară, în cazul în care restul elicopterelor se află în revizie tehnică.

Alte amănunte cu privire la acest subiect puteți citi dând click pe următoarele link-uri:

http://www.satmareanul.net/2015/10/16/heliport-smurd-la-jibou-elicopterul-va-deservi-si-judetul-satu-mare/

http://www.satmareanul.net/2016/02/16/s-au-reluat-lucrarile-la-heliportul-smurd-din-salaj-elicopterul-va-deservi-si-judetul-satu-mare/

Un Comentariu la "Heliportul SMURD din Sălaj, aproape de finalizare. Elicopterul va deservi și județul Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.