Ea este Guapa și se pregătește să devină câine polițist

Este dimineață la Sectorul Poliției de Frontieră Vișeu de Sus unde Guapa, o cățelușă în vârstă de numai șase luni din rasa ciobănesc german, se antrenează să devină steaua programului de pregătire în detectarea persoanelor ascunse în mijloace de transport.

Agentul șef principal de poliție, Toader Koman, cunoscut pentru pasiunea și expertiza sa în dresajul canin, își unește forțele cu Guapa, promițând să modeleze abilitățile naturale ale cățelușei. Cu un palmares impresionant, alături de Athos – un alt câine dresat care a adus victorii multiple în competițiile Ministerului Afacerilor Interne – Koman își propune să atingă același nivel de succes cu Guapa.

Procesul de predresaj al cățelușei este descris ca fiind un amestec dinamic de joacă, socializare și exerciții structurate, toate menite să-i ascuțeă simțurile înnăscute. Prin joc și provocări, Guapa își dezvoltă abilitățile necesare pentru a deveni un membru de nădejde al echipei de securitate de la frontieră.


Sectorul Poliției de Frontieră Vișeu de Sus își exprimă recunoștința față de agentul Koman pentru dedicarea sa neclintită și pentru contribuția valoroasă la programul de dresaj canin. Cu un astfel de mentor alături, Guapa este fără îndoială pe calea cea bună spre a deveni o verigă esențială în misiunile de siguranță ale poliției de frontieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.