Ce trebuie să ştie cei care au porci de vânzare

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că oamenii vor avea dreptul să vândă porci în perioada Crăciunului, deoarece Ordinul ANSVSA care reglementează normele privind creșterea porcilor va fi modificat. Conform prevederilor actuale, oamenii pot să crească porci doar pentru consum propriu, dar cu noile schimbări, vor avea posibilitatea să valorifice porcii crescuți în gospodăriile lor.

Ministrul Agriculturii a anunțat că în urma discuțiilor cu conducerea ANSVSA și cu structurile din cadrul Ministerului Agriculturii, s-a luat decizia de a permite valorificarea porcilor crescuți în gospodăriile țărănești sau în cele ale populației în timpul sărbătorilor de iarnă. Această măsură vine ca un răspuns la cerințele oamenilor care doresc să vândă porci de Craciun pentru a-și suplimenta veniturile sau pentru a susține tradițiile culinare de sezon.

„În această dimineață am convocat conducerea ANSVSA, pe dl. președinte, structura din cadrul Ministerului Agriculturii și am luat decizia ca în perioada sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuți în gospodăria țărănească, cât și în gospodăriile populației să poată fi valorizați de către persoanele fizice”, afirmă Florin Barbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.