Adevărul despre ciocolata neagră

Ciocolata neagră are un conținut foarte mare antioxidanți (flavonoizi), care ajută în lupta corpului cu radicalii liberi care cauzează procesul de oxidare a celulelor.

Radicalii liberi sunt implicați în procesul de îmbătrânire și pot fi o cauză a cancerului. Alimentele bogate în antioxidanți protejează împotriva mai multor tipuri de cancer și încetinesc procesul îmbătrânirii.

Ciocolata neagră are un conținut bogat de antioxidanți, în special flavonoide, care protejează eficient celulele organismului de daune oxidative și promovează bunăstarea generală. Natura sa „prietenoasă” cu inima provine din flavonoide, care favorizează sănătatea inimii, prin reducerea inflamației și creșterea fluxului sanguin. Funcția cognitivă poate beneficia, de asemenea, îmbunătățindu-se memoria și atenția.

Potrivit Institutului Național al Cancerului, extractul de cacao îmbunătățește sensibilitatea la insulină, îmbunătățește cogniția și reduce inflamația. În plus, extractul de cacao are efecte antioxidante care protejează celulele sănătoase de stresul oxidativ și de deteriorarea ADN-ului.

Ciocolata neagră este o sursă excelentă de minerale precum magneziu și fier.

Magneziul este un mineral necesar pentru reglarea glicemiei și a tensiunii arteriale, contracției musculare, funcției nervoase și sintezei ADN-ului. Consumul insuficient de magneziu poate duce la probleme de sănătate, inclusiv hipertensiune arterială, motiv pentru care alegerea alimentelor bogate în magneziu, cum ar fi legumele, fasolea și produsele din cacao, este de importantă.

Ciocolata neagră este bogată în magneziu, o porție de 100 grame de ciocolată neagră care conține 70-85% substanțe solide de cacao, oferind 64,6 miligrame (mg) de magneziu, care acoperă 15% din valoarea zilnică.

Pe lângă fier și magneziu, este o sursă bună de alte minerale, cum ar fi manganul și cuprul. Manganul este necesar pentru metabolismul energetic și funcția imunitară, în timp ce cuprul acționează ca un factor pentru enzimele implicate în producerea de energie, sinteza neurotransmițătorilor, metabolismul fierului.

Ciocolata neagră este surprinzător de bogată în nutrienți, inclusiv minerale, precum magneziu și fier.

Iată ce conține o bucată de 100 de grame de ciocolată neagră

  • Calorii: 170
  • Grăsimi: 12,1 grame (g)
  • Proteine: 2,21 g
  • Carbohidrați: 13 g
  • Fibre: 3,09 g
  • Zahar: 6,8 g
  • Cupru: 0,5 mg sau 56% din DV
  • Fier: 3,37 mg de fier sau 19% din DV.
  • Magneziu: 64,6 mg sau 15% din DV
  • Zinc: 0,93 mg sau 8% din DV

Ciocolata neagră este o sursă bună de fibre și este bogată în minerale esențiale pentru sănătatea generală. De asemenea, oferă cantități mai mici de vitamine și minerale, inclusiv fosfor, potasiu și vitamina K.

Cu toate acestea, este bogată în calorii, așa că ar trebui să fie consumată cu moderație. De asemenea, toate produsele din cacao conțin cofeină. Ciocolata conține si un stimulent natural numit teobromina. Consumul în exces poate duce la efecte secundare precum probleme de somn, anxietate și nervozitate, în special la persoanele care sunt sensibile la cofeină.

În plus, cercetările sugerează că produsele din cacao, consumate în etapele târzii ale sarcinii, pot îngusta un vas de sânge fetal, numit ductus arteriosus, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra sănătății fătului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.