Victorie pentru CSM Olimpia la Sântandrei

Echipa de fotbal al Clubului Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare a rupt seria negativă de şase meciuri fără victorie, și s-a impus sâmbătă la Sântandrei în prima etapă al returului ligii a 3-a, scor 2–1.

Antrenorul Cosmin Iuhas a propus o formulă de start cu câteva modificări față de formula de start obișnuită în ultimele partide.

Acesta l-a titularizat pe Eduard Berbeacă în poartă, acesta revenind printre titulari după mai bine de jumate de an de pauză.

Din păcate mutarea nu s-a dovedit a fi deloc inspirată căci tânărul portar al CSM Olimpia a greșit la golul marcat de gazde, în minutul 5. La o lovitură liberă din partea stângă Ioan Hora a trimis, pe lângă zid direct pe colțul scurt, iar Berbeacă a respins mingea dar direct în poartă în plasa laterală (1–0).

La mijlocul primei reprizei portarul nostru a mai avut o ezitare. Berbeacă a respins greșit până la Hora doar că veteranul gazdelor a trimis pe lângă poarta goală.

Băieții noştri au preluat inițiativa şi au forțat în a doua parte a reprizei, iar înainte de pauză au egalat printr-un gol de generic: după o centrare venită de pe stânga de la Viorel Chinde, malinezul Moussa Samake, venit la colțul scurt a marcat cu călcâiul la rădăcina barei (1–1).

La pauză Iuhas a schimbat portarul, revenind între buturi Denis Moldovan, care vineri și-a serbat ziua de naştere.

În repriza a doua am avut parte de un fotbal de luptă, la mijlocul terenului, fără multe faze periculoase pe poartă. Totuşi, dintr-o fază, în care defensiva bihoreană nu a reuşit să respingă, Chinde înscris cu un şut plasat pe colțul lung, și a adus CSM Olimpia în avantaj (1–2).

În ultimele douăzeci de minute Crişul a asaltat poarta noastră, însă defensiva condusă bine de  Moldovan nu au mai greșit.

A fost o victorie muncită, datorită căreia CSM Olimpia se apropie la un punct de ocupanta locului doi, Lotus Băile Felix.

Sâmbăta viitoare echipa noastră va juca pe teren propriu formației Sănătatea Cluj.

Declarația antrenorului Cosmin Iuhas

„O victorie foarte importantă pentru noi. După atâta secetă am reușit să ne bucurăm și noi de cele trei puncte. A fost un meci în deplasare foarte greu, în repriza a doua am suferit un pic, dar am reușit să facem cele trei puncte, care sper ca de astăzi să ne dea încrederea necesară pentru cele cinci etape care au mai rămas de jucat, în care trebuie să legăm victorii, să rămânem acolo în față, unde ne e locul. Felicit pe băieți pentru atitudinea arătată astăzi și de-a lungul întregii săptămâni. A fost o săptămână foarte grea, pe care am încercat să o gestionez cât de bine puteam, și astăzi a dat roade.”

LIGA 3, SERIA 10, ETAPA 10

Crişul Sântandrei – CSM Olimpia Satu Mare 1–2 (1–1)

Marcatori: Ioan Hora 5, respectiv Moussa Samake 36, Viorel Chinde 54.

CSM Olimpia: Eduard Berbeacă (46, Denis Moldovan) – Paul Copaci, Mihăiță Mureşan, Alin Burdeț, Cătălin Oanea, Denis Lazăr (90+3, Raul Apai), Viorel Chinde, Zsiga Ervin (77, Adrian Bura), Adrian Micaş, Pop Nándor, Moussa Samake (77, Răzvan Prodan).

Antrenor: Cosmin Iuhas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.