Mașina electrică ”Made in Cluj”, senzație pe străzi (Foto)

Mașina electrică ”Made in Cluj” este un proiect inițiat și lansat în urmă cu patru ani de startup-ul NewCar4Future, iar principalul investitor este Voicu Oprean, fondatorul companiei clujene AROBS Transilvania Software, care a cooptat, pentru partea de design pe Szabo Peter din Târgu Mureș, și alți parteneri. Prototipul a fost realizat la Cluj-Napoca și a primit numere de înmatriculare de teste, fiind omologat de RAR, astfel că circulă pe străzile orașului și întoarce toate privirile trecătorilor și celorlalți participanți la trafic.

„Este o mașină electrică gândită, concepută și dezvoltată la Cluj-Napoca. Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), cu firme și persoane fizice  pasionate de construirea și testarea limitelor tehnologice într-un domeniu atât de frumos, dar și foarte concurențial. În acest proiect am reușit să îmbinăm talente și resurse de design, inginerie mecanică, electrică și electronică, dar și hardware și software.

Am transformat un vis nebunesc (ar zice unii) în realitate: mașina electrică made in Cluj. Marea provocare este acum atragerea de fonduri pentru prima serie de producție”, a declarat pentru Cluj24 Voicu Oprean, investitor principal NewCar4Future, fondator și CEO al AROBS.

În luna mai a anului trecut, mașina a fost prezentată în cadrul unui eveniment la care a participat și fostul premier Nicolae Ciucă, care a și urcat la volan și a promis sprijinul autorităților statului pentru dezvoltarea proiectului.