Whatsapp nu va mai funcționa pe anumite telefoane, din octombrie

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite tipuri de telefoane, din luna 24 octombrie 2023. Din pricina ajustărilor repetate făcute de Meta, aplicația nu va mai fi funcțională pe telefoane cu sistem de operare mai vechi.

Astfel, începând cu luna octombrie, WhatsApp va fi incompatibil cu diverse modele de dispozitive. Meta face ca cele mai vechi telefoane mobile să scoase din lista dispozitivelor utilizate la fiecare doi ani . Iar acea revizuire este pe cale să aibă loc. Din octombrie, minimul pentru a putea folosi WhatsApp va fi Android 5.0 Lollipop.

Anunțul îi afectează și pe posesorii de iPhone. Căci, conform informațiile, din luna octombrie, WhatsApp nu va mai funcționa pe modelele care au sistemul de operare IOS 12 sau o versiune mai veche de atât al acesteia. Pe listă se regăsesc: Phone SE, iPhone 6s și Phone 6s Plus.

De asemnea, nici cei care au Samsung Galaxy Trend Lite, Samsung Galaxy S3 mini sau Samsung Galaxy Trend II nu vor mai putea folosi aplicația în viitorul apropiat.

Când vine vorba despre LG, modelele care devin incompatibile cu WhatsApp sunt: LG Optimus F7, LG Optimus L3 II Dual, LG Optimus F5, LG Optimus L5 II, LG Optimus L5 II Dual, LG Optimus L3 II, LG Optimus L7 II Dual, LG Optimus L7 II,  LG Optimus F6.

La acestea se adaugă: LG embarks, LG Optimus L4 II Dual, LG Optimus F3, LG Optimus L4 II LG Optimus L2 II și LG Optimus F3Q.

Iar în cazul Huawei, aplicația nu va mai fi disponibilă pentru Huawei Ascend G74, Huawei Ascend Mate și Huawei Assign DZ.