Armean oprit din drumul ilegal spre Spațiul Schengen

În data de 15 septembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, în cooperare cu lucrătorii Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare, județul Satu Mare, au declanșat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, politistii au observat pe direcția localității Oar, județul Satu Mare, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, o persoană care se îndrepta spre granița cu Ungaria, nejustificându-şi prezenţa în zonă. Persoana a fost condusă la sediul Poliției de Frontieră, iar în urma verificărilor specifice, s-a constatat că bărbatul în cauză este un cetățean armean în vârstă de 58 de ani. Acesta a declarat că intenționa să ajungă într-o țară din vestul Europei, dar fiindcă nu deținea un document valabil în acest sens, a încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.