Primul bal în aer liber din Satu Mare

Povestea primului bal în aer liber din oraşul Satu Mare se leagă de finalizarea construirii Turnului Pompierilor (1904).

Arhitectului Vajnay Ludovic nu i-a trebuit nici un an de zile pentru a construi impozanta clădire. Lucrările începute pe la sfârşitul anului 1903 au fost terminate anul următor iar predarea oficială a avut loc în 25 septembrie 1904.

Potrivit documentelor vremii, momentului festiv i-a urmat dezvelirea Turnului si a trei plăci comemorative iar la ora 12.00 a avut loc alarmarea pompierilor pentru stingerea unui incendiu simbolic la “Casa Albă”, exerciţiu urmărit de o bună parte din locuitorii oraşului.

Festivităţile s-au încheiat cu un bal în aer liber. A fost primul bal în aer liber din istoria localităţii. Serviciul oficial de supraveghere din Turnul Pompierilor a început de a doua zi de la ora 08.00 dimineaţa.

Având în vedere uzura interiorului clădirii şi mai ales a cupolei s-a impus renovarea acestora în 2005, banii fiind alocaţi din bugetul Consiliului Local (CL) Satu Mare.