Marcel Ciolacu: Păcănelele vor fi amplasate la peste 300 de metri distanță de școli

Marcel Ciolacu a făcut noi declarații cu privire la proiectul PSD care vizează mutarea sălilor de jocuri de noroc în afara orașelor.

Proiectul a ajuns la Camera Deputatilor, iar premierul nu are emoții în privința adoptării acestuia.

„A trecut de Senat, este la Camera Deputaților și va trece. Toate pacanelele vor dispărea din oraș. Va fi o perioadă să se adapteze acestei legi”, a anunțat Ciolacu.

Proiectul de lege adoptat de Senat propune relocalizarea sălilor de jocuri și păcănele în afara localităților. El impune o distanță minimă de 50 de metri între acestea și limitele teritoriale ale orașelor sau comunelor. De asemenea, se prevede că aceste săli nu vor putea fi amplasate la mai puțin de 300 de metri distanță față de școli, parcuri sau locuri de joacă.

Se dorește și reducerea numărului maxim de slot-machines dintr-o locație de la 75 la 20. Aceasta are scopul protejării jucătorilor împotriva riscului de dependență și a pierderilor financiare semnificative asociate jocurilor de noroc.

Totodată, licențele de autorizare ar putea fi primite de către reprezentanții acestei industrii doar în funcție de numărul de locuitori ai localității în care există astfel de afaceri.

Mai mult, prin noul proiect se stabilește și amenda pentru permiterea accesului minorilor în spațiile destinate jocurilor de noroc. Aceasta va reprezenta o contravenție și se va sancționa. În cazul primei abateri va exista o amendă cuprinsă între 100.000 și 200.000 de lei. Cuantumul acestei amenzi este dublul valorii amenzilor prevăzute de legea aflată în prezent în vigoare.