13 Septembrie – Ziua Pompierilor! (Foto)

Conducerea Prefecturii Satu Mare a participat azi la manifestările organizate de ISU ”Someș ” Satu Mare cu prilejul Zilei Pompierilor.

Ziua a început la Catedrala Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” Satu Mare cu o slujbă de pomenire a pompierilor din cadrul I.S.U. ”Someș” Satu Mare trecuți la cele veșnice.

Apoi la sediul I.S.U. ”Someș ” a avut loc ceremonialul militar în cadrul căruia au fost avansați în grad doi ofițeri și patru subofițeri și s-au acordat premii și distincții echipajelor de pompieri voluntari.

Prefectul Radu Roca a transmis un mesaj pompierilor sătmăreni:

”Miercuri 13 septembrie 2023, salvatorii români sărbătoresc Ziua Pompierilor din România şi împlinirea a 175 de ani de la bătălia din Dealu Spirii, moment istoric ce evocă sacrificiul ostaşilor pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu care, în anul 1848, au scris o pagină de devotament şi demnitate naţională.

Rememorăm astăzi sacrificiul înaintașilor noștri, celebrăm istoria, gloria și tradiția militară a acestei arme. În egală măsură, gândurile noastre se îndreaptă și către pompierii, medicii și paramedicii SMURD căzuți la datorie, în misiuni pentru salvarea vieții celor în slujba cărora s-au pus. Pentru curajul și spiritul lor de sacrificiu, cu toții le suntem recunoscători! Am tot respectul pentru munca dumneavoastră și vă asigur că voi susține întotdeauna oamenii profesioniști, dedicați meseriei lor în serviciul cetățenilor.

Se cuvine să vă mulțumim dragi pompieri, pentru efortul continuu şi implicarea deosebită în fiecare eveniment la care ați fost solicitați să interveniți, pentru sutele de persoane asistate de SMURD sau salvate din flăcările incendiilor sau din calea apelor .

Meritați tot respectul, prețuirea şi stima din partea noastră.

Dați-mi voie ca în numele tuturor sătmărenilor să vă spun încă odată mulțumesc pentru că aveti grijă de noi șapte zile din șapte şi 24 de ore din 24, să vă doresc multă sănătate, putere de muncă, misiuni cât mai uşoare şi un sincer La mulţi ani!”.