Tabăra tinerilor creștini “Hristos în mijlocul nostru!”

Cu binecuvântarea PS Părinte JUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, în perioada 5-7 septembrie, la schitul “Sf. Arh. Ștefan” de la Luna Șes, s-a desfășurat tabără de vară a tinerilor din parohiile cercului pastoral IV, Protopopiatul Oaș.

Organizator: Pr. Buda Sorin Ioan, Parohia Bocicău.

Activitățile desfășurate pe parcursul a trei zile au fost vaste și au cuprins diferite domenii de interes. Dintre acestea amintim: desfășurarea a șapte ateliere (atelierul de pictură pe sticlă, ținut de Alexandra Salvan, atelierul de prim-ajutor, Daiana Pop, atelierele de cruciulițe și toacă, Denisa Talpoș, atelierul culinar, Gabriela Hanos, atelierul de borcane decorate, Tamara Hanos, atelierul de brățări, dna. preoteasă Ioana Buda); derularea Marelui Joc, la desfășurarea căruia au contribuit toți voluntarii încă dinaintea începerii taberei; cateheza cu tema “Importanța spovedaniei”, susținută de părintele Dorin Mureșan; atelierul de discuții cu tematica “Pericolul internetului”, ținut de Victor Pop; jocuri de cunoaștere și de mișcare, dna preoteasă Ioana Buda; vizionare de film, foc de tabără și cântece.

De asemenea, pe toată durata taberei, atât participanții cât și voluntarii au desfășurat activitatea Îngerașul secret, iar la încheierea fiecărei zile de tabără, participanții care s-au remarcat printr-un comportament deosebit au primit distincția “Copilul zilei”.

Tabăra cercului pastoral IV din Oaș a fost încununată de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia s-au spovedit si împărtășit majoritatea participanților și a voluntarilor.