Ce beneficii are pentru organism sfecla roşie ?

Sfecla roșie este unul dintre cele mai puternice medicamente pe care natura ni le-a dăruit. Ele oferă o apărare puternică împotriva multor boli.

Conțin o cantitate semnificativă de vitamine B și C, minerale precum potasiu, sodiu, fier și magneziu, precum și fibre.

De asemenea, conțin dioxid de siliciu, care este vital pentru sănătatea pielii, unghiilor, ligamentelor, tendoanelor și oaselor. Licopenul care se găsește în sucul de sfeclă roșie ajută pielea să-și mențină elasticitatea și, de asemenea, ajută la protejarea pielii de soare.

Această leguma are antioxidanți care sunt valoroși în protejarea împotriva mecanismelor de îmbătrânire a pielii, deoarece neutralizează radicalii liberi și previn ridurile fine și liniile fine de pe față.

Este bogat într-un puternic pigment vegetal și antioxidant, betacianina, care îi conferă acestei legume culoarea roșu intens.

Betacianina poate limita daunele cauzate organismului de radicalii liberi, dar și poate inhiba formarea celulelor canceroase la nivelul stomacului, intestinului, plămânilor și sistemului nervos, potrivit unor cercetări.

Sfecla roșie vă poate ajuta să faceți față bolilor hepatice. Mai precis, ele previn acumularea de grăsime în ficat, care poate fi cauzată de consumul crescut de alcool, obezitate sau chiar diabet.

O dietă bogată în suc de sfeclă roșie poate fi cea mai naturală modalitate de a reduce tensiunea arterială și de a îmbunătăți sănătatea inimii.

Consumul său frecvent crește fluxul de sânge către creier, ceea ce contribuie la lupta împotriva demenței și a altor boli cognitive.

Sucul de sfeclă roșie poate reduce pielea uscată, în timp ce proprietățile sale enzimatice descompun celulele moarte și afecțiunile scalpului uscat. Dacă pielea ta este grasă și părul tău se simte greu, chiar și după spălare, sucul poate oferi alinare de mâncărimea care vine cu mătreața și scalpul gras.