Contrabandă cu drone (Foto)

Miercuri, 6 septembrie, în jurul orei 5.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au sesizat, în zona de responsabilitate, pe direcția localității Turț, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind observată, în apropierea frontierei de stat, şi o persoană care nu-și justifica prezența în zonă.

Patrula poliției de frontieră a observat cum persoana în cauză a preluat un colet de mici dimensiuni și a încercat să-l transporte spre interiorul țării, moment în care lucrătorii noştri au intervenit pentru interceptarea acesteia.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea unui cetățean ucrainean, în vârstă de 25 de ani, iar în apropierea acestuia au fost descoperite încă două colete de mici dimensiuni, care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliției de frontieră.

În urma inventarierii coletelor de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 11.232 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cetățeanul ucrainean a fost reținut pentru 24 de ore, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.