Pericol de explozie pe DN19, pe drumul Oradea – Carei (Foto)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 19 Oradea-Carei, în zona localităţii Tarcea, judeţul Bihor, un autotren încărcat cu butelii cu gaz metan este oprit pe suprafaţa de rulare, întrucât prezintă scăpări de gaze la una dintre butelii.

Circulaţia a fost restricţionată pe ambele sensuri.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că incidentul a fost semnalat la 112 la ora 15.33.

Apelul sesiza că „exista pericolul producerii unei explozii, întrucât una din cele 840 de butelii, aflate într-un TIR prezenta scăpări de gaze”, după cum a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Crișana, lt. col. Camelia Roșca.

„A fost balizată zona și au fost evacuate toate persoanele pe o rază de 300 de metri (în total 42 de persoane aflate în zona de risc: de pe stradă, dintr-un bloc și din casele aflate în zona respectivă). De asemenea, s-a luat măsura restricționării traficului, pe ambele sensuri. S-a acționat pentru răcirea buteliilor și evacuarea celei defecte, pompierii preîntâmpinând producerea unei explozii”, arată reprezentanta ISU.

Autoritățile au verificat camionul, iar la final a fost lăsat să plece, în siguranță.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisar șef Alina Fărcuța, a precizat BIHOREANULUI că traficul în zonă a fost reluat în jurul orei 16.50 și, la ora 17.30, „se desfășoară în condiții normale”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.