Vizită la Penitenciarul Satu Mare

În data de 30.08.2023, Penitenciarul Satu Mare a găzduit vizita reprezentanților Fundației „Berean Prison Ministry” cu scopul dezvoltării relațiilor de colaborare pentru facilitarea reinserției sociale a persoanelor private de libertate custodiate.

Evenimentul a fost deschis de către conducerea Penitenciarului Satu Mare, fiind prezentate caracteristici ale executării pedepsei într-un penitenciar cu regim semi-deschis/deschis cu accent pe activitățile și programele de reintegrare socială adresate persoanelor custodiate. Reprezentanții Fundației „Berean Prison Ministry” au împărtășit experiențe legate de munca cu persoanele private de libertate. În cadrul activității, au fost vizitate spațiile destinate desfășurării programelor de reintegrare socială precum capela Penitenciarului Satu Mare, atelierul de hobby, cabinetul de asistență socială, cabinetul de asistență psihologică, sala destinată activităților educaționale, sala de sport, biblioteca și sala destinată activităților de școlarizare. De asemenea, reprezentanții Fundației „Berean Prison Ministry” au avut posibilitatea de a discuta cu un număr de 20 de persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Satu Mare.

Demersurile de sprijinire a persoanelor private de libertate în vederea susținerii reintegrării în comunitate și pentru prevenirea riscului de excluziune socială reprezintă o prioritate a Penitenciarului Satu Mare.

Pentru informații suplimentare desemnăm ca persoană de contact pe doamna inspector de poliție penitenciară dr. Renata-Marilena POP, telefon 0261717109, fax 0261712126, e-mail: renata.pop@anp.gov.ro; psatumare@anp.gov.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.