Secretar de stat, în vizită la Protecţia Copilului

Vizită de lucru a secretarului de stat Bogdan Paraschivescu din cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și a vicepreședintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Nicolae Gorunescu, la Consiliul Județean Satu Mare și la centrele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare (DGASPC).

 

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a discutat cu cei doi oficiali despre reformele din domeniul social, menite să acorde o atenție maximă dezvoltării optime a copiilor și îngrijirii adecvate a vârstnicilor.

 

Bogdan Paraschivescu și Nicolae Gorunescu au vizitat la Halmeu cele două căsuțe de tip familial pe care, alături de căsuța din Tășnad, DGASPC le construiește cu fonduri europene și în care vor fi mutați, în curând, copiii din Centrul de plasament „Floare de Colț” Halmeu, dar și Camera specială pentru audierea minorilor, victime ale abuzului. Cei doi oficiali au apreciat că asistența socială din județul nostru reprezintă un model de bună practică în domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.